Onze laatste update dateert alweer van afgelopen zomer. Sindsdien is er natuurlijk een heleboel gebeurd! Een korte terugblik…

Vlak vóór de zomer is de crowdfunding campagne voor de nieuwe Litedark locatie aan de Wibautstraat gestart. Vol verwachting ging ik vervolgens op vakantie: voor de nodige ontspanning, maar óók om inspiratie op te doen. Ik ging met één van mijn beste vrienden op de motor een rondreis maken door Europa.

20170710_161524

Tijdens een rit door de bergen van Corsica ben ik echter door een verkeerde manoeuvre van een tegenligger ernstig ten val gekomen. Ik heb daarbij een dwarslaesie opgelopen en letsel aan mijn linkerarm. Helaas zal ik daardoor niet meer kunnen lopen…

De maanden die volgden stonden in het teken van revalidatie en (gedeeltelijk)  herstel.

Litedark en de ontwikkelingen rondom de Wibautstraat konden echter niet wachten. Mijn familie en beste vrienden hebben mijn plek tijdelijk overgenomen en zijn gestart met de voorbereidingen. Hierdoor hebben we de vaart erin kunnen houden en kon ik op mijn eigen tempo weer instromen.

Even kort wat ontwikkelingen op een rij:

  • Horeca partner: omdat ik mijn aandacht zal moeten verdelen tussen Litedark en mijn herstel, heb ik besloten een horeca partner aan te trekken. Gesprekken met een potentiële partner zijn intussen in een vergevorderd stadium en we zullen hier dan ook spoedig met goed nieuws op terug komen!
  • Huurcontract: de laatste maanden van 2017 is er intensief onderhandeld met pandeigenaar Stadgenoot over het huurcontract. We zijn verheugd te kunnen melden dat we op oudjaarsdag hebben getekend.
  • Verbouwing: Stadgenoot is op dit moment bezig de laatste zaken op te leveren. Daarna zal onze eigen aannemer aan de slag kunnen. Wij hopen dat we per 1 mei open kunnen!Daarnaast is project ‘Park om de hoek’ gestart met de herinrichting van het pleintje, de plek waar het terras van Litedark zal gaan komen.

IMG-20180118-WA0001

  • Kok: Het leukste bericht hebben we voor het laatst bewaard. Al sinds de allereerste plannen voor een nieuwe vestiging sparren we met een fantastische kok en inspirerend mens. Christian is van origine Chileens/Duits, opgegroeid in Chili én Duitsland en woont met zijn vrouw al 20 jaar in Amsterdam. Hij is een food lover, heeft een vegetarische koksopleiding maar houdt ook van vlees en vis én is zeer bekwaam in het bereiden hiervan. Hij belichaamt hiermee waar wij met ons concept voor staan, en we zijn dan ook zeer blij dat hij het team komt versterken!

Er is veel gedaan maar ook nog veel te doen! We zetten alles op alles om op 1 mei onze deuren te openen!

Litedark is er klaar voor om vol energie het Wibautavontuur aan te gaan!

Ik zal jullie vanaf nu regelmatig op de hoogte houden van onze vorderingen! Als jullie eerder vragen hebben mail mij dan gerust!

Namens het hele litedark team,

Grtz Bastiaan